BEWEZEN: Dit is het goedkoopste item in je garderobe

      0

Als we kleding kopen dan kijken we natuurlijk naar hoe het ons staat, de prijs en wanneer we het zouden dragen. De prijs kan je vaak tegenhouden, maar is dat eigenlijk wel terecht? Een item dat je heel vaak aantrekt, kan uiteindelijk toch lager uitvallen in de kosten dan je misschien denkt. Wij leggen het uit!

Heb je er ooit aan gedacht om de prijs van een item af te wegen aan de kosten per keer dat je het draagt? Wij hebben er nooit op die manier bij stilgestaan, maar het best slim om dat voortaan toch maar even te doen. Een duur kledingstuk dat je helemaal afdraagt, kan het geld dubbel en dwars waard zijn, terwijl een goedkoop item toch zonde blijkt te zijn.

Je kan de theorie het beste vergelijken met een jurk van 100 euro die je speciaal hebt gekocht voor een specifiek evenement. Je draagt hem uiteindelijk twee keer, waardoor de kosten per keer dat je het hebt gedragen op 50 euro komt te liggen. En bedenk dan nu je favoriete jeans van 150 euro die je bijna elke dag aantrekt... Dat is toch best een verschil! 

My Voucher Codes heeft onderzoek gedaan in Engeland en is tot de conclusie gekomen dat de spijkerbroek inderdaad het goedkoopste item is in je garderobe. Ze zijn erachter gekomen dat we over het algemeen meer uitgeven aan items die we bijna nooit dragen, terwijl we helemaal niet zo gul zijn op de everyday items. Het duurste item in je kast is de jurk; Deze komt uit op een kosten van ongeveer vijftien euro per keer dat je het draagt. Jeans komen daarentegen uit op een kleine tien cent(!). 

De conclusie is dus eigenlijk om goed te kijken naar waar je in investeert. Misschien is dat ene item het toch niet helemaal waard...

Beeld thumb: Bruno Press
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!