10 makkelijke trucjes om er altijd chic uit te zien

      0

Een chique outfit hoeft echt niet per definitie duur te zijn. Allereerst is het belangrijk dat alle items goed passen, niet gekreukt zijn en in perfecte staat bevinden (beschadigde sieraden of kleding met haakjes zijn een no go). Maar er zijn nog wat trucs om er chic uit te zien zonder een bank te hoeven beroven.

Wij hebben 10 tips om elke dag met een chique outfit ten tonele te kunnen verschijnen en niet altijd blut te zijn. Lees je mee?

1. Strak in het pak
Zodra je een blazer of een pantalon (of beide) aan hebt, ziet je outfit er al direct een stukje chiquer uit. Inslaan dus die handel. Zorg er in ieder geval voor dat je een geheel pak hebt (dus een bij elkaar horende blazer en broek) en breid je garderobe uit met mooie pantalons in diverse kleuren, materialen en met verschillende printjes én verschillende soorten blazers. Het toppunt van chic? Twee mooi gesneden jasjes over elkaar heen!

2. Sieraden
Juwelen zijn onontbeerlijk om een classy geheel van jouw look te maken. Goud is altijd luxer dan zilver dus als je daar van houdt, is dat zeker iets waar je voor moet gaan. Grove sieraden springen in het oog maar fijne kettinkjes en ringetjes met hier en daar een steentje doen het ook goed.

3. Een pak is niet alleen voor op kantoor
Een matchende blazer en broek kunnen ook prima in jouw vrije tijd gedragen worden. Laat de blouse achterwege en draag het pak met een paar witte sneakers en een fijngebreid truitje. Makkelijk, chic en comfortabel!

4. Match je trui met je jas
Ton sur ton werkt goed, zeker als je een mooie mantel combineert met een fijngebreid truitje in een (vrijwel) identieke kleur. 

5. Stop je trui weg in je broek of rok
Je zou de hele top in de broek of rok kunnen wegstoppen maar dat is niet altijd even fijn, zeker als je een grove sweater draagt. Maar door enkel de voorkant van je trui achter de tailleband te doen, ziet je outfit er al een stuk gelikter uit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fall is here 🍁 @nunoobags #nunoobags

Een bericht gedeeld door Tine Andrea (@tineandreaa) op

6. Riempje erom
Niet alleen je broek kun je voorzien van een riem maar bijvoorbeeld ook een blazer. Een simpele leren riem laat je complete outfit er al een stuk duurder uitzien. Probeer maar eens. 

7. Hul jezelf in één kleur
En dan hebben we het over van top tot teen. Denk hierbij aan zwart, beige, navy en groen. Omdat het niet schreeuwerig is, krijg je meteen een chic geheel. 

8. Witte jeans
Erg praktisch is het niet en je moet ervoor zorgen dat hij goed schoon blijft maar wit zal altijd een tint zijn die luxe aandoet. 

9. Zijden shawltje
De meeste modehuizen hebben wel een exemplaar in de collectie en dat is niet voor niks. Met dit item kun je een chique twist geven aan alles wat je hebt (om je nek, pols, broeksriem of tas bijvoorbeeld). Gelukkig zijn er ook flink wat budget opties te krijgen bij bijvoorbeeld Zara.

10. Goud geknoopt
Zoals eerder genoemd is goud een manier om je outfit chiquer te maken. Kies je voor items met gouden details, zoals een blazer met gouden knopen, dan doet deze instantly duurder aan.

Beeld thumb: Bruno Press
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire