Pantone heeft dé trendkleur van 2019 bepaald en het is een knaller geworden

      0

Er zijn een aantal bedrijven die een grote invloed hebben op wat voor trends er zullen ontstaan en Pantone is daar één van. Gespecialiseerd in kleur, doet Pantone ieder jaar een uitspraak over de trendkleur van het jaar wat gaat komen. Nu is de tint van 2019 bekendgemaakt!

Maak kennis met 'Living Coral'. Deze koraalkleur is levendig en zacht tegelijk en past volgens Pantone precies bij hetgeen wat de mens nodig heeft. Het is een reactie op de aanval van social media en digitale technologie op ons dagelijkse leven. Het bootst ons menselijke verlangen naar authentieke en meeslepende ervaringen na en moedigt menselijk contact en lichthartige activiteiten aan. Dat is een hele uitleg natuurlijk maar er zit zeker wat in. 

De vraag is nu natuurlijk in hoeverre we deze tint en varianten zullen terugzien in het modebeeld. Voorganger Ultra Violet (de kleur van 2018) hebben we zeker wel gespot dit jaar. Wat denken jullie van Living Coral? Gaat dat écht een trend worden of slaat Pantone de plank mis?

Bekijk hieronder meteen wat inspiratie om de kleurfamilie te dragen.

Beeld: Getty Images
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire