Deze winkels moet je echt een keer bezoeken als je in Parijs bent

      0

Parijs is niet alleen de stad van de liefde, maar ook de thuisbasis van de altijd fashionable Parisiennes. Het is dan ook niet zo heel gek dat je door de hele stad heen de leukste boetiekjes en winkels kunt vinden.

Op de redactie zijn we groot fan van Parijs en haar vele verborgen geheimen. We zijn altijd op zoek naar de leukste winkeltjes en weggestopte boetiekjes. Speciaal voor jou hebben we de favoriete zaakjes van de Parisiennes en van de redactie op een rijtje gezet.

Colette
Colette is zo'n hotspot die alleen bekend is bij de Parisiennes zelf. In de winkel word je overladen met geurkaarsen, tijdschriften, unieke cadeaus en designer exclusives. De kans dat je zonder iets naar buiten loopt is erg klein.
Adres: 213 rue saint-honoré

Maison Kitsuné
Voor een tijdloos- en klassiek item ben je bij Kitsuné aan het juiste adres. De winkel weet altijd in te spelen op de huidige trends, maar doet op een klassieke manier. 
Adres: 38 rue madame

L’Atelier
Ben je voor in ieder geval drie weken in Parijs? Dan is het zeker de moeite om naar L’Atelier te gaan. In de winkel kun je je eigen schoenen laten ontwerpen door twee broers. Het enige wat je hoeft te doen is het model, de kleur en het leer uitzoeken en de broers zorgen ervoor dat jij binnen drie weken je nieuwe schoenen kunt dragen.
Adres: 58 rue lepic

 

Smile to the world #shoeporn #shoes #chaussures #custom #handmadewithlove #madeinparis #madetoorder #madeinfrance #she #pfw #paris #peace

Een foto die is geplaatst door Chaussures-latelier (@chaussures_latelier) op


Héroines
In de wijk Montmartre, net achter de Sacre Coeur vind je Hériones. In deze boetiek kun je een jurkje voor letterlijk elke gelegenheid vinden. Daarnaast zijn er ook genoeg leuke schoenen en riemen om je outfit mee af te maken.
Adres: 7 rue des abbesses  

Rose Market Vintage
Als je een designer item voor een mooi prijsje wilt scoren, heb je de grootste kans om bij Rose Market Vintage te slagen. De winkel staat erom bekend prachtige stukken van onder andere Yves Saint Laurent, Lanvin en Céline in bezit te hebben. Alle kledingstukken in de winkel worden trouwens met de hand uitgezocht door de eigenaresse.
Adres: 5 rue hippolyte-lebas 

Maison Michel
Als het op een mooie hoed aankomt slaag je altijd bij Maison Michel. Deze winkel ligt vol met tientallen hoeden voor zowel jezelf als je vriend en de kans dat je hier niet slaagt is klein. 
Adres: 22 rue cambon

 

Maison Michel evening hat // ANDRE with lace and tulle #maisonmichel #chapeau #hat

Een foto die is geplaatst door maisonmichel (@maisonmichel) op


Le Jupon Rouge
Onder andere vintage kleding en toffe meubels kun je vinden bij Le Jupon Rouge. De winkel is een mix van stoere- en vrouwelijke items en is vooral geliefd door de Parisiennes die daar uit de buurt komen.
Adres: 18 rue de rochechouart 

Merci
Als het aan de Parisiennes ligt, is Merci een van de leukste concept stores die er bestaat. Verstopt in een oude behangfabriek kun je deze winkel in de hippe wijk Marais vinden. De collectie die er ligt verandert ongeveer wekelijks en bestaat uit kleding, beautyproducten en de leukste items voor in huis. Het beste aan deze concept store is misschien nog wel het feit dat een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat.
Adres: 111 boulevard beaumarchais 

 

Men shirts on sale in store ( can be worn by women too ! ) #brooksbrothers #shirts #menclothing #masculinestyle #blue

Een foto die is geplaatst door Merci Paris (@mercishopparis) op


Poivron Rose
In Poivron Rose vind je alleen maar Franse designs die afkomstig zijn van jonge ontwerpers. De stukken die hier hangen zijn vaak uniek doordat er maar één exemplaar van beschikbaar is. De maatjes in de winkel zijn wel vrij klein, dus alleen geschikte voor petite dames.
Adres: 3 rue de la villette

Spree
Voor mooie designer items kun je goed terecht bij Spree. Je kunt hier onder ander items van Vanessa Bruno, Tsumori Chisato en Isabel Marant vinden. In de winkel kun je ook goed interieurinspiratie opdoen aangezien het pand vol staat met de leukste retromeubels.
Adres: 16 rue la vieuville

Beeld: I Stock

 
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!