5 x mooie plekken in Italië die je moet bezoeken (en niet Rome of Florence zijn)

      0

Italie heeft al jaren een warm plekje in ons hart. Pasta, pizza, lekkere wijn, mooie natuur, knappe mode: wat wil je nog meer? Je hebt vast al eens een bezoekje gebracht aan Rome, Florence en Milaan en wellicht is het Gardameer ook van jouw lijstje afgestreept. Maar er zijn nog zoveel meer mooie plaatsen die het bezoeken waard zijn. Bewonder vijf ervan (de lijst is eigenlijk eindeloos) hieronder.

1. Alberobello
Ooit van Trulli gehoord? Dit zijn kleine huisjes met een typische puntdak en Alberobello staat er vol mee. Slapen in zo een Hobbit huisje is natuurlijk een must als je deze plek gaat bezoeken en dat behoort zeker tot de mogelijkheden!

2. Lucca
Deze Toscaanse stad is perfect om met de fiets te verkennen en we hebben zo'n vermoeden dat je wel even bezig bent dankzij de talloze prachtige gebouwen en de rijke geschiedenis. Vanzelfsprekend is dit ook een hele fijne plek te genieten van al het fijns dat de Italiaanse keuken je te bieden heeft.

 

Een bericht gedeeld door ig.lucca (@ig.lucca) op

3. Burano
Elke centimeter van dit stadje is bedekt met kleurrijke huisjes en daarom een hemel van mensen die houden van het maken van mooie plaatjes. Het mini-eilandje staat bekend om het maken van prachtig kant en ook glaswerk is leuk om er te shoppen (dankzij het vlakbij gelegen Murano). 

4. Cefalù
Dit havenstadje op Sicilië heeft een hoop te bieden: een mooi strand én flink wat cultuur en geschiedenis. Breng zeker even een bezoekje aan de Duomo van de stad: hier vindt je de oudste mozaieken van het eiland.

5. Bergamo
Deze noordelijk gelegen stad is omringt door de Alpen en de Po-vallei met als gevolg een prachtige natuurlijk in de omgeving. Bergamo bestaat uit twee delen: het hoger gelegen Città Alta (het oude gedeelte dat gebouwd is op kliffen en omringt wordt door een Venetiaanse muur) en lagere Città Bassa (het moderne stuk). De nabijgelegen Serio Falls is ook het bezoeken waard: dit is de hoogste waterval van Italië.  

Beeld thumb: iStock
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!