Interieurtrends die dit jaar helemaal in zijn

      0

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en dat betekent dat het weer tijd is voor een grote opruiming in huis. We nemen afscheid van alles wat niet meer hip & happening is en verwelkomen de nieuwste trends in ons interieur.

2017 wordt het jaar waarin er voornamelijk gefocust wordt op het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. We zien nog steeds koperen items in ons interieur maar als het aan de interieurstylisten liggen voegen we ook nieuwe dingen toe zoals groene planten, velvet kussens en off-white vazen. 

Bekijk alle interieurtrends voor dit jaar hieronder.

De kleur groen maakt in 2017 helemaal een comeback. Ga bij voorkeur voor groene muren of een gekleurd bankstel. Mocht je het toch iets too much vinden, dan kun je ook gewoon wat planten of groene accessoires in huis zetten.

 

Botanical Linen #bedlinen #aw16 #zarahome

Een foto die is geplaatst door Zara Home (@zarahome) op

Alles wat een floral print bevat mag straks een plekje in je huis hebben. Een bloemenprint brengt vrolijkheid in huis en staat daarnaast vaak symbool voor iets moois zoals liefde, kracht en wijsheid. Iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken in ons leven.

 

Een foto die is geplaatst door JYSKnl (@jysknl) op

Het mixen van verschillende patronen en dessins zagen we in 2016 al op de catwalk en langzaamaan zien we deze trend ook in ons interieur verschijnen. Gelukkig is er maar een regel bij deze trend en dat is dat alles mag en kan.

We zien steeds meer items met textuur in de winkels verschijnen, er zit hier dan ook een achterliggende gedachte achter. Steeds meer mensen kopen hun spullen online, maar als het aankomt op getextureerde items willen ze het toch liever in het echt voelen en bekijken. Ze leggen dus de winkels vol met deze waren zodat jij daarheen gaat, gelukkig zien de items er wel geweldig uit.

Navy is the new black, in ieder geval op interieurgebied. In 2017 wisselen we de kleur zwart in voor een wat zachtere marineblauwe tint. Navy laat je huis minder klein ogen dan zwart en past daarnaast ook nog eens bij veel verschillende kleurschema's. 

Beeld thumb: Ikea
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!