Dit zijn de leukste interieurtrends van dit moment!

      0

Hoewel wit nog steeds de boventoon voert in het interieur dezer dagen, zijn anno 2017 bonte kleuren, retro vibes en gemixte patronen terug van weggeweest. We hebben daarom een paar van de leukste interieurtrends en stylingtips voor je op een rijtje gezet. 

Vlinders

De lente is op komst en bij het voorjaar horen vlinders. Haal de lente alvast in huis en decoreer je muren, tafels en vensterbanken met de mooiste decoraties van de kleurrijke, gevleugelde insecten. 

Fel groen, donker groen, licht groen: álle kleuren groen zijn geoorloofd 
Mooi groen is niet lelijk. Voorzie je woonkamer niet alleen met deze kleur door met wat planten de vensterbank te sieren, maar durf je muren te voorzien van een likje groene verf. Wil je het rustig houden? Verf dan niet je hele muur groen, maar slechts een deel.Gemixte patronen 
Trek de quiltdeken die je cadeau kreeg van je oma maar uit de kast. Wees niet bang voor een kleine kleuren chaos want gemixte patronen zijn weer helemaal in. Leg de gequilte deken over je bed of bank of kies voor een bont tafelkleed. Toch geen fan van al die kleurencombinaties? Kies dan voor een quilt met witte randen om wat extra rust te creëren. 

(Grote) vloerlampen
Menig interieurliefhebber vliegt regelmatig naar de winkel om nieuw pracht en praal voor de woonkamer te bemachtigen, maar vergeet niet om ook aandacht te besteden aan een mooie lamp. Sier je vloer bijvoorbeeld met een eyecatcher van een vloerlamp. Deze lamp is niet alleen handig om donkere hoeken in je kamer wat extra aandacht te geven, maar dient ook als oogstreler voor de woonkamer. 

Terracotta
Wit blijft populair, maar zal rustig en gestaag ruimte maken voor milde terracotta kleuren. Niet alleen geeft terracotta je huis een warme uitstraling, maar het geeft je interieur ook meer karakter. Door matte terracotta kleuren te gebruiken creëer je een fijne rustiek in je woonruimte. 

Kurk
Wellicht heb je kurken tafels en fotolijstjes al gespot in de winkels, want kurk dient niet alleen meer als prikbordmateriaal. Kurk is getransformeerd tot een hip interieuraccessoire. Het materiaal is stylish verantwoord en voegt warmte en textuur aan de ruimte toe. 

Opvallende lampenkappen 
Wit is dit jaar nog steeds hip, maar je mag de woonkamer naar hartenlust decoreren met gekleurde items. Wil je rust en eenvoud bewaren, maar toch een gekleurd ensemble toevoegen aan je woonkamer? Ga dan voor gekleurde lampenkappen in plaats van een regenboog aan versiersels.

 

Beeld: I Stock & Pexels
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!