4 onmisbare tips om een jaloersmakende gallery wall te maken

      0

Ineens was het een trend en we kunnen nu inmiddels wel spreken over een blijvertje: de gallery wall. Een muur in de kamer met daarop een paar lijsten met daarin tekeningen of foto's die iets voor jou betekenen is dé manier om een statement te maken in de ruimte. Maar hoe maak je nou een jaloersmakende gallery wall? Wij hebben vier onmisbare tips voor jou!

1. Kies een thema
Of je nou voor enkel zwartwitte beelden gaat, allemaal foto's van landschappen ophangt of voor houten omlijstingen kiest: het is het beste om in ieder geval één thema te hebben want anders gaat je gallery alle kanten op. 

2. Ga voor een oneven aantal
Drie, vijf of zeventien staat nou eenmaal een stuk speelser dan twee of vier lijsten. 

3. Ga ook voor drie verschillende formaten
Een kleine, gemiddelde en een grote afbeelding zorgen bij elkaar voor een speels geheel. Je hoeft deze drie eenheid niet consistent vol te houden (als je negen dingen ophangt dan hoeven er niet drie kleine, drie gemiddelde en drie grote afbeeldingen te zijn). Twee grote, vijf gemiddelde en twee kleine zijn bijvoorbeeld ook prima.

4. Maak een plan
Heb je eenmaal alle lijsten gekozen en gevuld met coole beelden? Speel dan op de vloer met de verschillende kunstwerken zodat je uiteindelijk een leuke compositie hebt samengesteld. Het zou zonde zijn als je gaat boren de muur en je uiteindelijk de lijsten toch anders wilt ophangen.

 

Brighter and sunny days.. Spring - I love you!

Een bericht gedeeld door Nina Holst (@stylizimoblog) op

 

Sold after two days on the market. Styling @scandinavianhomes Broker @marcblumenthal

Een bericht gedeeld door Scandinavian Homes (@scandinavianhomes) op

Beeld thumb: iStock
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire