5 x onze favoriete verftrends van dit moment

      0

We hebben het al eerder gezegd, maar met verf kan je gemakkelijk een hele ruimte transformeren en er is zeker niet maar één manier om dat te doen. Je muren kunnen zo nu en dan een opfrisbeurt gebruiken, maar ook je meubels hoeven echt niet overgeslagen te worden. We laten je weten wat we momenteel de leukste trucjes vinden.

Een likje verf kan een wereld van verschil maken en dat moet je zeker niet onderschatten. Er zijn zelfs trends te spotten in hoe kleur gebruikt wordt, maar om dat nou allemaal zelf uit te zoeken is een beetje een gedoe. Daarom zetten vijf van onze favoriete trends voor je op een rijtje! 

1. Kleurrijke meubels
De kleur die je kastje nu heeft, hoeft het zeker niet altijd te blijven. Door een meubel een mooi kleurtje te geven, valt die opeens meer op en dat zorgt voor een hele andere oogopslag.

 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

2. Lakafwerking
Verf hoeft zeker niet altijd mat te zijn. Als je niet zo'n fan bent van felle kleuren, kan je bijvoorbeeld ook voor een lakafwerking kiezen. Zo geef je toch nog iets extra's aan de kleur, maar het is niet te heftig. 

3. Creëer een illusie 
Niet iedereen heeft dezelfde mooie details in zijn of haar huis, maar met verf kan je gelukkig ook het één en ander voor elkaar krijgen. Zo kan je het laten lijken alsof er over bepaalde dingen erg goed is nagedacht tijdens de bouw van het huis, terwijl het eigenlijk niets meer is dan een beetje verf.

Je kan ook een vlak op de muur verven in plaats van de hele muur, om zo de aandacht te laten vestigen op bepaalde items of voorwerpen.

 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

4. De achtergrond van je boekenkast
In plaats van je hele kast te verven, zoals eerder in dit rijtje genoemd, kan je ook alleen de achtergrond van je boekenkast een kleurtje geven. Je boekenkast krijgt er gelijk een chiquere uitstraling van en hij valt ook gelijk meer op.

5. Cool beige
Dit is een kleur uit de jaren '90 die langzamerhand terug aan het komen is en daar hebben wij helemaal geen problemen mee. Om ervoor te zorgen dat het niet toch een ouderwetse uitstraling krijgt, moet je beige tinten uitzoeken met een coole, groene ondertoon. 

Beeld thumb: iStock
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire