10 kleine ideeën om je woonkamer een make-over te geven met een groots effect

      0

De kans is groot dat je het merendeel van de tijd die je thuis besteedt, in je slaapkamer doorbrengt. Vaak heb je daar alleen niet veel van door aangezien je ogen gesloten zijn. Op nummer twee van ruimtes waar je vaak bent, staat vast de woonkamer. Ben je die van jou zat en wil je de ruimte een make-over geven zonder een al te grote (financiële) ingreep? Volg dan de onderstaande tips.

1. Schuif eens met je meubels
Geef de grote stukken eens een andere plek in de ruimte. Als de bank tegen de muur aan staat, probeer deze eens los in de ruimte te plaatsen als zich dit ervoor leent. Als je een fauteuil hebt, kun je die ook eens in een ander hoekje zetten in plaats van bij de bank. Zet er een tafeltje bij en een lamp en je hebt direct een heel ander zithoekje.

2. Heroganiseer en/of decoreer je salontafel
Het is een centraal punt in de woonkamer waardoor je ogen er sowieso op vallen. Kies eens voor (andere) decoratie in de vorm van koffietafelboeken, een leuk vaasje of kaarsen. Heb je al genoeg leuke spullen erop staan? Verander dan de opstelling.

3. Zet je bank eens voor het raam neer
Vaak is je sofa zo in de woonkamer gepositioneerd dat je naar de tv kijkt. Hoewel dat logisch lijkt, kan het geen kwaad om de televisie een minder belangrijke rol in de kamer te geven. Plaats je bank eens tegenover een raampartij zodat je naar buiten kijkt. Wedden dat je een heel nieuw gevoel krijgt in de ruimte?

4. Hang je gordijnen eens anders op
Het gebeurt nogal eens dat gordijnen op een niet zo een flatterende manier worden opgehangen. Het beste kun je ze direct tegen het plafond plaatsen en zo dat de stof naast de raampartij valt als de gordijnen openstaan. Op die manier creëer je het meeste licht. 

5. Plaats een oud item in de ruimte
Vaak kopen we alles nieuw waardoor het bij elkaar een strak geheel wordt. Door een oud item toe te voegen, denk bijvoorbeeld aan een antieke spiegel of een karakteristieke kast, wordt de woonkamer een stuk sfeervoller.

6. Combineer verschillende vloerkleden met elkaar
Heb je ooit een basic groot vloerkleed gekocht en ben je er een beetje op uitgekeken? Combineer 'm dan met een kleurrijk kleiner kleed dat je er half oplegt. Ook handig als je een kleed hebt die niet groot genoeg is voor de ruimte: koop dan een groter exemplaar die je er half onder legt.

 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

7. Kies voor een paar themakleuren en herhaal die in de ruimte
Naast basic tinten, is het handig om een paar blikvangers van kleuren toe te voegen aan de woonkamer. Laat die tinten terugkomen in verschillende items. Dit kun je eventueel ook op vorm of patroon toepassen.

8. Planten
Goed verzorgde (!) planten brengen een ruimte letterlijk tot leven. Wat ons betreft een must in elke woonkamer. Heb je geen groene vingers? Kies dan voor exemplaren die weinig verzorging nodig hebben.

9. Reorganiseer je boekenkast
Haal gewoon alles eruit en vul de vakken opnieuw in op een andere manier. Leg boeken eens op elkaar in plaats van ze keurig op een rijtje te zetten. Of zet ze met de rug naar de wand voor een polished effect. Combineer de boeken met vaasjes, kaarsen en andere decoratieve items. Let er ook op dat er genoeg lege ruimtes overblijven zodat het niet een volgepropt geheel wordt.

10. Leg grote kussens op de vloer
Dit geeft de ruimte direct een laid back en gezellige uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor Marokkaanse exemplaren met leuke vrolijke kleuren en bijzondere details. 

Beeld thumb: H&M Home
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!