7 slimme tips voor een mooie woonkamer

      0

Het is belangrijk dat jij je lekker voelt in je stulpje: het zou immers de plek moeten zijn waar je tot rust moet komen. Maar hoe creëer je een fijne woonomgeving? Wij geven een aantal tips om je woonkamer van praktisch naar fantastisch te om te toveren.

1. Verzamel meubels van verschillende merken en collecties
Je hele inboedel in één keer kopen uit één collectie van één woonwinkel is absoluut een no go! Het staat zo onpersoonlijk. Het liefst verzamel je over de jaren heen prachtige stukken van verschillende merken. Voor mooie banken, stoelen, eettafels, salontafels, eetkamerstoelen, kasten en nog veel meer moet je zeker even een kijkje nemen bij Goossens Wonen & Slapen

2. Kies je accessoires bewust en groepeer
Iets neerzetten om de ruimte maar wat gezelliger en vol te maken, zouden wij niet doen. Ga echt voor accessoires die een betekenis hebben voor jou. Een schelp van die verre strandvakantie bijvoorbeeld of dat kussensloopje dat je op de kop tikte in Marokko zijn perfecte accessoires. En wat denk je van het oude dienblad van je oma? Heb vooral geduld: het samenstellen van een leuke accessoirecollectie kost tijd. Heb je eenmaal een paar dingen verzameld voor op of in de kast? Groepeer deze dan voor een mooi effect.

3. Kies voor de juiste raambekleding
Ieder raampartij leent zich voor ander soort raambekleding. Grote ramen zijn ideaal voor stoffen gordijnen op een roede of rails. Hang deze wel op tegen het plafond: dit geeft een ruimtelijk effect. Voor wat kleinere ramen kun je het beste rolgordijnen kiezen. Perfect zijn bijvoorbeeld de rolgordijnen bij Rolgordijnwinkel.nl. Een kwestie van even de juiste maat opmeten, bestellen en binnen no time zijn ze in huis en kun je ze ophangen.

4. Decoratie voor aan de muur
Kale wanden staan zo kil en onpersoonlijk. Als je een mooi kunstwerk in de familie hebt dat je kunt bemachtigen en wat past bij je stijl, dan is dat natuurlijk perfect. Hier ziet namelijk een verhaal aan en dat wil je het liefst voor een sfeervol huis. Foto's zijn vanzelfsprekend ook een fantastische optie net als posters die je bij diverse webshops kun bestellen. En vergeet een coole spiegel niet!

5. Neem tenminste één fantastische lamp
Praktische lampen zijn natuurlijk nodig maar een blikvanger maakt het net even wat spannender. Ga bijvoorbeeld voor een wandlamp met een lange 'arm' die je kunt verschuiven of een grote glazen tafellamp op pootjes om een statement te maken. En vergeet dimbare lichten ook niet: dat is dé manier om een sfeervolle ruimte te maken.

6. Kastruimte
Een woonkamer is niet compleet zonder een goede kast. Het beste kun je voor een exemplaar gaan met open vakken én vakken iets waar deurtjes voor zitten in één. Zo kun je jouw pronkstukken tentoonstellen en dingen die je niet graag wilt zien, lekker verbergen. 

7. Bekijk eens in het jaar alle items kritisch
Het kan geen kwaad om eens in de zoveel tijd alle spullen even onder de loep te nemen. Vind je het nog mooi? Past het bij het geheel? Is alles niet teveel bij elkaar? Is iets kapot? Op deze manier zorg je ervoor dat je kamer niet vol komt te staan met allemaal troep én waait er zo nu en dan een frisse wind door je interieur. 

Beeld thumb: iStock
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!