Zo creëer je een stoere woonkamer met industriële touch!

      0

Krijg je van roze de rillingen, gaan de nekharen van je lover omhoog staan van vrouwelijke tierelantijntjes of ben je simpelweg dol op industrieel? Dan is een stoere woonkamer echt iets voor jou. Maar hoe je dat voor elkaar krijgt? Wij weten het.

Zoek inspiratie op de juiste plekken
En de juiste plekken zijn bijvoorbeeld voormalige fabrieken en oude opslagloodsen. Houd deze ruimtes in gedachte wanneer je gaat shoppen voor meubels en accessoires. 

Kies voor robuuste materialen
Grof hout, stoer metaal en bruin leer zijn een must om een stoere ruimte te creëren. Je bepaalt zelf in welke mate je gebruik maakt hiervan: een paar items die hieraan voldoen of de hele ruimte inrichten hiermee.

Kies voor een zithoek die de juiste mix is van stoer en comfortabel
Een cognackleurige leren bank is perfect voor een stoere woonkamer. Iets too much? Ga dan voor een fluwelen exemplaar met een industriële touch (bijvoorbeeld met ijzeren pootjes met een versleten look) en combineer dit met een leuke stoel. Industriële fauteuils van robuustetafels.nl zijn bijvoorbeeld perfect hiervoor: gemaakt van onder andere karakteristiek leer in combinatie met staal. Je kunt kiezen uit veel verschillende modellen en talloze stoffen en kleuren.

Zorg voor een goede balans
Is je salontafel van grof hout? Kies dan voor een tv-meubel van staal. Alles hout of alles van een metaal is ook zo saai.

Maak een statement met de muur
Er is niets leuker dan een woonkamer met een bakstenen muur. Is dat niet op een optie of niet jouw smaak? Dan zijn metalen platen die op de wand geschoefd kunnen worden, ook een mogelijkheid.

Details zijn belangrijk
Lampen, bijzettafels, wanddecoratie: er zijn zoveel opties qua accessoires om een industrieel gevoel neer te zetten. Als je een lamp uit een oude fabriek kunt scoren, dan heb je bijvoorbeeld al een goede blikvanger te pakken. 

Beeld: iStock
Aanbevolen voor jou:
Volg Fashionscene op Instagram!