5 x de leukste decoratietips om jouw kerstdagen nog wat specialer te maken

      0

Het is pas half november maar voordat je het weet staan de kerstdagen weer voor de deur. De tijd is aangebroken om te bedenken hoe jij dit jaar jouw kerstdagen gaat aankleden qua decoratie.

Alles wat je de afgelopen jaren voor de kerstdagen hebt verzameld, kun je dit jaar vast weer deels opnieuw inzetten. Met behulp van wat leuke nieuwe items, maak je deze kerst wel helemaal 2018. Wij hebben wat decoratietips verzameld om jouw kerstdagen extra mooi te maken!

1. De ene bal is de andere niet
De tijd dat de kerstboom gevuld was met enkel ronde ballen die hier en daar voorzien zijn van een glittertje, is voorbij. Anno 2018 is er flink wat variatie te verkrijgen op de klassieke kerstbal! Denk bijvoorbeeld aan een hanger voor in de boom in de vorm van een croissant (onze favoriet), een hanger in de vorm van een mooi ingepakt cadeautje en een unicorn van glas. Deze 'ballen' zijn vaak een stuk prijziger maar gezien het handwerk en de uniekheid ervan, het wat ons betreft zeker waard. Onze favoriete adresjes voor mooie kerstboomdecoratie zijn Sissy-Boy en de Bijenkorf. 

Kerstbal croissant bij Sissy-Boy.nl

Vondels Delfts Blauw Tekkel Kersthanger bij DeBijenkorf.nl

Eenhoorn kerstbal bij Sissy-Boy.nl

Vondels Regenboog kersthanger bij DeBijenkorf.nl

Hanger Cadeautje bij Sissy-Boy.nl

2. Een mooi tafelkleed is een must
Een heerlijk diner tijdens de kerstdagen smaakt natuurlijk een stuk lekkerder als deze gepresenteerd wordt op een mooi tafelkleed. Met een strakke witte variant kun je nooit de mist in gaan (en nog een voordeeltje: deze kun je ook na de kerst gebruiken), zeker als je de decoratie daarop lekker uitbundig uitpakt, maar onze favorieten zijn de tafelkleden met een printje.

Tafelkleed met metallic detail bij Sissy-Boy.nl

De Witte Lietaer Sonora tafelkleed van katoen 140 x 250 cm bij DeBijenkorf.nl

Katoenen tafelkleed met dessin bij HM.com

3. Geef de kerstkrans eens een Scandinavische twist
We kennen allemaal wel de kerstkrans die je tante en oom meenemen als ze voor het diner tijdens de kerstdagen langskomen. Anno 2018 geven wij daar graag een Scandinavische twist aan. Men neme een ijzeren ring, wat groen in de vorm van bijvoorbeeld laurierblad, hulst en rode besjes en wat touw. Inspiratie kun je hier vinden. Niet zo creatief aangelegd? Bij IKEA kun je kant en klaar varianten kopen.

Intratuin kersthanger cirkel zwart 60 x 1 x 60 cmBij Intratuin.nl

SMYCKA Kunstkrans bij Ikea.nl

4. Hang een kerstster op
Verlichting is ook erg belangrijk tijdens de kerstdagen. De budget manier om een kerstsfeer te creeren? Hang een kerstster op! In Scandinavie hangt in elk huis tijdens de kerstperiode een kerstster en we spotten 'm ook steeds vaker in Nederland. 

Papieren Ster Large bij Sissy-Boy.nl

STRÅLA Hanglampenkap, sneeuwvlok, goudkleur bij IKEA.nl

House of Seasons Papieren Ster 75 cm blauw met goud bij Fonq.nl

5. Details zijn belangrijk
Een goud bestekje, een paar sneeuwbollen naast elkaar en christmas crackers: het zijn die kleine details die een verschil maken tijdens de kerstdagen. 

Sneeuwbol XL Trein 120 mm bij Sissy-Boy.nl

Robin Reed Christmas Crackers in set van 6 bij DeBijenkorf.nl

Set van 4 vorken bij HM.com

Beeld thumb: Sissy-Boy, IKEA en de Bijenkorf
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire