Zo creëer je een industriële eetkamer

      0

Liefhebbers van industrieel kunnen hun hart ophalen: de trend is nog lang niet voorbij én er zijn steeds meer leuke producten te vinden waarmee jij jouw stulpje in die stijl kunt hullen. Maar hoe creëer je nou een industriële woonkamer? Wij helpen je op weg met een aantal tips! 

Metaal is een must
Wat zie je als eerste voor je als je aan industrieel denkt? Juist ja, metaal. Naast de poten van de stoelen en de tafel, is het ook cool om een kast neer te zetten die gemaakt is van metaal. En vergeet vooral de lampen niet: ook deze lenen zich ervoor om in metaal uitgevoerd te zijn in een industriële eetkamer. 

Robuust hout is onontbeerlijk
Net als metaal is robuust hout ook niet te missen in een industriële eetkamer. De eettafel is natuurlijk het meubelstuk bij uitstek dat van hout moet zijn (met metalen poten het liefst). Andere opties zijn houten plankjes tegen de wand, houten kratjes in de kast

Ga eens voor een originele twist
Think outside the box. Het sterotype plaatje kennen we allemaal wel maar je kunt ook een leuke draai geven in jouw industriële eetkamer. Denk bijvoorbeeld eens aan eetkamerbank met industriële look in plaats van de geijkte stoelen of een knallende kleur aan de wand in plaats van mosgroen. Het maakt het net even wat origineler. 

Bakstenen
Bij een industriële ruimte zijn bakstenen natuurlijk ook perfect. De voorkeur gaat uit naar écht en niet naar een behangetje. Je ziet namelijk toch echt wel een groot verschil. 

Beeld thumb: Unsplash
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire