Dingen die je moet weten voordat je gaat trouwen

      0

Veel mensen denken dat je ‘zomaar’ kan trouwen, omdat het romantisch is, een sprookjesachtige dag is en de relatie klinkt en voelt als eeuwige liefde, maar veel huwelijken vallen in duigen door een tekort aan communicatie tussen een stelletje. Het is daarom heel erg belangrijk om veel over elkaar te leren, zelfs als je denkt dat je alles al weet. Er zijn namelijk genoeg onderwerpen om even op tafel te gooien en daar goed over te communiceren. Je zal er nog achter komen hoeveel (kleine dingetjes) je nog niet van elkaar weet!

1. Financiën
De geldzaken bespreken met man- of vrouwlief is een echte must. Misschien betaal je onder anderen al samen wat kosten, omdat jullie bijvoorbeeld samen een onderdak delen, maar als je gaat trouwen begint het echte werk pas. Het is daarom dus heel belangrijk om goed van elkaar te weten want de plannen zijn als het om financiële zaken gaat. 

2. Seks en een gezin
Misschien denk je elkaar al door en door te kennen in bed, maar dat is niet altijd het geval. Iedereen heeft weer andere voorkeuren als het daar om gaat, dus bespreek dat eens goed met je loved one

En dan is er nog familie. Sommige mensen smelten als ze al aan kinderen denken, anderen hebben er juist een hekel aan. Weet jij eigenlijk al van je wederhelft wat zijn of haar ideeën daarover zijn? Wil hij kinderen? Zo ja, hoeveel? Op welke leeftijd en hoe is hij van plan die op te voeden? Zo kan je nog wel eventjes doorgaan…

3. Mentale gezondheid
Hoe is jullie childhood geweest? Zijn er stiekem dingen die jullie nog niet weten van elkaar? Ben je bijvoorbeeld gepest, of was je een pester? Misschien heeft een van jullie wel een traumatische ervaring meegemaakt die je nog niet weet van elkaar… Het kan van alles zijn. En natuurlijk, hoe gaan jullie om met stress?

4. Politieke voorkeuren
This is an important one. Je denkt vast: ach, wat maakt het uit of we op een andere partij stemmen, maar het gaat dieper dan je denkt. Wat vindt je lover bijvoorbeeld van gay marriage? Abortus? Wat als jullie een kind krijgen die bijvoorbeeld homoseksueel of transgender blijkt te zijn? 

5. Geloofsovertuiging
Christelijk, Joods, Moslim, Buddhist, atheïst. Er zijn enorm veel geloofsovertuigingen, en misschien hebben jij en je partner allebei wel een ander geloof. Hoe gaan jullie daar mee om in de toekomst? 

6. De bruiloft
Dit lijkt vanzelfsprekend: je wilt een geweldige bruiloft, al je vrienden en familie, een geweldige jurk, je kan er uren over door blijven dromen. Of juist niet. Hoe zien jullie de grote dag voor je? Een wit sprookje? Honderden gasten, of juist een paar? Een huwelijksreis of niet? Wat wordt het budget? Een bruiloft plannen kan bovendien heel stressvol zijn, dus jullie moeten wel eens zijn met elkaar.

7. De toekomst
Natuurlijk heeft niemand een glazen bol waarin je de toekomst kan voorspellen, en het leven neemt soms extreem onverwachte wendingen - of ze nou leuk zijn of niet -, maar een heel groot aantal koppels scheiden omdat ze allebei iets anders wilden. Het is dus belangrijk om je hoop en dromen met elkaar te bespreken. 

Beeld: iStock
Aanbevolen voor jou:
Fashionscene zoekt een redactiestagiaire