Reports on Fashion, Beauty, models, styling & shopping

Vervanging van John Galliano bij Dior

04. Mar - by FS Redactie 0    


Nu dat het ontslag van John Galliano bij Christian Dior een feit is kan de geruchtenstroom over zijn vervanging beginnen. Dit wordt geen gemakkelijke beslissing voor de hoge piefen bij het Franse modehuis. Wie gaat de grote Galliano shoes vullen?

Galliano stond bekend om zijn heftige persona en ecxentrieke collecties die met groot gevoel voor fantasie werden gecreëerd. De droomshows van Galliano hebben Dior gemaakt tot wat het nu is. De ontwerper was imiddels al vijftien jaar werkzaam voor het label. Dus hoe nu verder? Wordt er gekozen voor een rustig commercieel pad zonder al te veel buzz en trouble of kiest Christian Dior iemand met net zo'n levendige fantasie als Galliano, alleen dan zonder de racistische edge?

John Galliano

Galliano na zijn spring/summer 2011 show in Parijs

Wij gingen alvast op onderzoek uit. Wie is er in modeland geschikt voor de opvolging? Als wij denken aan een designer die net zo excentriek en rebels is als Galliano komen we al snel uit bij Vivienne Westwood. De flame haired dame is al wel op leeftijd en druk genoeg met haar eigen labels, maar wat beteft intrigerendheid een goede opvolger.

Vivienne Westwood

Alber Elbaz, de man achter Lanvin, is één van de mogelijke opvolgers die genoemd worden in de pers. Elbaz ontwerpt prachtkleding die vrouwen graag dragen. Verder is hij lekker joviaal en rustig, weinig trouble valt van Elbaz te verwachten. Iets wat Dior nu goed kan gebruiken.

Alber Elbazrodarte

Links: Alber Elbaz, rechts: Kate en Laura Mulleavy

Kate en Laura Mulleavy, de gezusters Rodarte, worden door LVMH al langer in de gaten gehouden. Wellicht is dit voor het mode-imperium het moment om definitief toe te slaan. Anna Wintour heeft al haar zegen uitgesproken over de vervanging van Galliano door de Meulleavy zusjes.

Ricardo Tisci


Riccardo Tisci, ontwerper bij Givenchy, houdt wel van een roddeltje over een mogelijke overstap. Vorig jaar was het YSL en nu dus Dior. Deze keer zou het ook nog eens waar kunnen zijn. Het couture werk van Tisci heeft hem veel succes en aanzien gebracht. Dior Couture is een groot gedeelte van het modebedrijf, dit maakt Riccardo een serieuse optie voor Dior.

Wie vinden jullie een geschikte kandidaat?

(Tekst: Lenny)

Deel dit artikel

Like Fashionscene op Facebook


Comments

Lovely deal

Cat Eye Zonnebril

€ 15,76     € 7,88